Vidvinkellins – Ett alternativ till vidvinkelobjektiv

Har du någon gång tagit det där extra steget bakåt, för att få med allt på bild? Det har jag. Ibland har det fungerat, ibland har det inte gjort det. Funderade länge på att skaffa ett vidvinkelobjektiv, men det ligger ju en hel del pengar i det. Men så snubblade jag över ett annat alternativ – en vidvinkellins.

Med vidvinkellins
Utan vidvinkellins

Det är samma princip som ett vidvinkelobjektiv – men billigare. Med en vidvinkellins får du med mer yta på bilden, du ser landskap i en större utsträckning. Plötsligt ryms alla fem fjälltoppar, istället förbara tre. Plötsligt behöver du inte ta ett extra steg bakåt för att rymma hela släkten på samma kort.

Den här linsen har revolutionerat min vardag. Den är enkel att ha med sej, och den går snabbt att ta av och på, och den uppfyller verkligen sitt syfte – det rymmer mycket mer på bild.

Med vidvinkellinsen
Utan vidvinkellinsen

För att göra det hela ännu lite bättre så inkluderar linsen även en macrolins som kan användas separat, det vill säga, utan själva vidvinkellinsen. Detta är perfekt för mej, som älskar att fota detaljer och vill komma så nära föremålet som det bara går.

Utan macrolinsen
Med macrolinsen

Kort sagt är denna lins en utmärkt och otroligt prisvärd investering för dig som vill ha ett budgetalternativ till ett vidvinkelobjektiv, gillar att fota natur och landskap, har en stor släkt eller många vänner och som en liten bonus även vill ha en riktigt grym macrolins.

Av Thea Holmqvist