Djurbilder

Djur är något jag fotograferar en hel del (och faktiskt det jag började att fotografera) och det är verkligen en utmaning. Man behöver massor av tålamod och tid eftersom djur sällan gör precis som man själv vill. Jag brukar för det mesta använda mig av ett teleobjektiv men även av mitt 50mm men jag rekomenderar att använda ett tele istället för att försöka hänga med och springa fram och tillbaks med ett 50mm.

När jag fotograferar djur låter jag dom vara på gräsmattan eller på en annan ”ren” plats där dom känner sig ganska trygga. Sen sitter jag oftast och låter djuret röra på sig fritt medans jag fotar, på de sättet blir det mer sponata och naturligare bilder. Gräsmattor brukar även ge fina rena bakgrunder (kort skärpedjup ger även en fin oskärpa bakgrunden). Precis som när du fotograferar annat så är de bästa att hålla sig i skuggan, starkt solljus får även djur att kisa så blir de ett jämnare och finare ljus i skuggan. Det är en stor fördel är att gå ner på djurets nivå för att inte få fel positioner, så smutsiga kläder kommer de bli.

Djurbild

De tar tid att få den där perfekta bilden, jag har suttit i mer än en timme för att väntat på rätt ögonblick. Så se till att ha gott om tid när du ska fotografera djur.

Av: Caroline Dahlén.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*