IR-fjärr till kameran

Den här IR-fjärren är tunn och smidig och passar till de flesta av Canons kameror (ej 1000D). Den heter RM-E6 och är motsvarig Canons RC-1. Den drivs av ett medföljande batteri och när man inte använder fjärren kan man ha den i det också medföljande fodralet.
Till min kamera (Canon EOS 400D) kunde jag bara använda de två markerade knapparna, men jag tror att man ska kunna använda de övriga tre knapparna om man har en kompaktkamera. Men de två som jag kunde använda fungerade i alla fall perfekt!

RM-E6 är lätt att använda. Den är perfekt när man ska ta självporträtt och om man har autofokus på sitt objektiv så hjälper fjärren till att få fokus på rätt plats.
Andra användbara områden är när man vill ta bilder med lång slutartid. Då slipper man ta i kameran och man minskar då risken för skakningsoskärpa.
IR-fjärren är också bra om man vill ta snygga bilder på fyrverkerier nu under nyåret. Men då måste din kamera ha BULB-funktionen som gör att du kan öppna och stänga din slutare när du vill. Det är rätt klurigt att få det snyggt men om man väl lyckas är resultatet väldigt bra! Bra instruktioner finns här (http://www.digital-photography-school.com/how-to-photograph-fireworks).

Av Olivia Markström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*