Prisvärt allround-objektiv 7Artisans 24mm f/1.4!

7Artisans 24mm f/1,4 är ett framstående objektiv, speciellt framtaget för spegellösa kameror i APS-C-format. Med en fullformats-ekvivalent brännvidd på 36mm gör den det möjligt att ta imponerande reportagebilder.

Ljusstark bländare

En av de mest framträdande egenskaperna hos detta objektiv är dess ljusstarka bländare på f/1,4. Den möjliggör att skapa högkvalitativa bilder även under utmanande ljusförhållanden eller inomhus. De 9 bländarlamellerna bidrar till ett angenämt mjukt bokeh, vilket gör dina bilder ännu mer fascinerande.

Allround-objektiv

Tack vare objektivets precisa mekanik har du fullständig kontroll över skärpedjupet och kan kreativt experimentera med fokusering. Den stora bländaröppningen gör det också möjligt att ta handhållna bilder utan att behöva använda extra belysning. Med en bildvinkel på 61 grader (APS-C) kan du skapa unika och distinkta bilder. Objektivet, som är förpackat i ett robust metallhölje, är det perfekta valet för stilleben, närbilder samt gatu- och resefotografering. 7Artisans 24mm f/1,4 stoltserar med en högkvalitativ optisk design, bestående av 7 element i 6 grupper. Dessa inkluderar 2 element med särskilt låg dispersion och 2 element med högt brytningsindex, vilka effektivt minskar färgavvikelser och kontrollerar sfäriska aberrationer.

Manuell kontroll

Objektivet erbjuder dessutom en närgräns på endast 30 cm. Detta möjliggör att du kan ta detaljerade bilder på nära håll och utöka ditt kreativa spektrum. Den tillhandahåller manuella inställningar för bländare och fokus, vilket ger dig precisionskontroll över dina bilder och möjlighet till individuell anpassning efter dina behov.

Avklickad bländarring

Säkerställer en smidig och ljudlös justering, bländarringen utan klick är speciellt användbar vid filminspelning. Den räfflade fokusringen ger en tillfredsställande taktil känsla vid manuell fokusering. Skärpedjupsskalor som är lätta att läsa hjälper till att bestämma fokusområden. Med förmågan att utmärkt separera fotoobjektet, skapar den nio-bladiga bländaren en attraktiv bakgrundsoskärpa, även känt som bokeh.

Manuellt objektiv

Då detta objektiv är manuellt, kräver det att du har en god förståelse för manuella inställningar som slutartid, bländare och ISO, men i gengäld ger det dig fullständig kontroll över ditt fotografi. Genom att inte förlita dig på långsam autofokus och istället manuellt justera fokuseringen, kan du uppnå en mer exakt och skarp bildkvalitet.

Leverans i Sverige

Objektivet beräknas vara tillgängligt i Sverige i slutet Juli 2023 med ett pris på cirka: 1300-1500 kr. De finns till spegellösa systemkameror Fujifilm X, Sony E, Canon EOS M, Canon EOS R, Micro 4/3 och Nikon Z. Mer information objektivet finns här.

Nedan visas visas ett antal bilder tagna med hjälp av 7Artisans 24mm f/1.4 objektiv och olika spegellösa systemkameror med tillåtelse av 7Artisans.

7Artisans är en kinesisk tillverkare av manuellt fokuserade kamerobjektiv. De är kända för hög kvalitet och överkomliga priser. Objektiven finns i olika brännvidder och är kompatibla med spegellösa kameror. Manuell fokusering ger exakt kontroll och kreativ frihet. Objektiven är kompakta, lätta och erbjuder bra optisk prestanda. 7Artisans är en tredjepartstillverkare som erbjuder prisvärda alternativ till originalobjektiv

Texten är skriv av Stig.F 2023-07-15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*